Followers

Thursday, June 30, 2011

AaRON AzIZ @ SeTH TaN @ IRfaN @ MaLEk


ASSALAMUALAIKUM.....



Waaa.......
TOLONG.....TOLONG....

SKUNK
aku da angau kan aaron aziz larh..sampai tdo pon aku mimpi kn aaron aziz.
ny sume gara2 nora elena larh nie..
aku terpikat sbb ddie btol2 romantik dlm cter 2...
rindu lak kt nora elena + seth tan...
arap2 ada larh nora elena 2 kn..
haaa...
tp..
ada cter bwu..mesti bez cm nora elena gk..
tjok die ombak rindu..
hero die pon aaron aziz gk..
tp heroin die maya karin...
hewm law heroin die siti saleha kn bez...
:(

aku tertye2....?????

ada lg ke laki yg romantik gle2 cm seth tan 2...????
aku ase mngkin ada..tp 1 dlm 1000 kot...
mmg bez larh law dpt laki romantik cm 2 an...
tp aku ttp bsyukur aku da ada tunang..
aku time die seada nye...
jgn jeles yea..
aku hye mnat je kt aaron aziz ni..
penampilan die pon mmg smart...
LIKE...LIKE...
HEHEHE...




picture nie plg aku ske







Tuesday, June 28, 2011

at TAIPING....







Monday, June 27, 2011

coffe prince





Choi Han-kyeol adalah seorang pria sombong yang berasal dari keluarga terpandang dan kaya raya, ia termasuk pria yang tidak percaya akan cinta dan tidak menginginkan pernikahan terjadi dalam hidupnya.

Sifat pemuda itu sangat kontras dengan Go Eun-chan yang saking tomboynya, orang sering salah mengira dirinya sebagai seorang laki-laki. Ia tipe perempuan pekerja keras karena harus menghidupi ibu dan adiknya, serta mau melakukan segala macam pekerjaan mulai dari menjadi seorang pelayan, pengantar makanan, susu, koran, dan lain-lain.

Pertemuan keduanya terjadi dua kali tanpa sengaja. Yang Pertama saat Eun-chan mengantar makanan ke rumah Han-kyeol dengan memakai helm dan kaos oblong. Mengira gadis itu adalah pria, dengan cueknya Han-kyeol mempersilahkan Eun-chan masuk sementara ia hanya mengenakan sehelai handuk. Bisa ditebak, Eun-chan langsung terbirit-birit keluar dari tempat itu secepat mungkin.

Yang kedua terjadi saat ada pencopetan. Kebetulan Eun-chan mengenal si pencopet yang tiada lain tiada bukan adalah teman adiknya. Mengira Eun-chan adalah komplotan si pencopet, hampir saja kemarahan Han-kyeol meledak. Cerita bertambah menarik saat tokoh-tokoh selanjutnya muncul. Yang pertama adalah sepupu Han-kyeol bernama Choi Han-seong, seorang produser musik yang cukup sukses, namun gagal dalam kisah asmara. Perempuan yang ia cintai Han Yoo-joo tiba-tiba pergi begitu saja.

Kebetulan, perempuan itu pula yang selama 9 tahun secara diam-diam dicintai oleh Han-kyeol.
Dua tahun setelah kejadian, Yoo-joo mendadak kembali ke Seoul dan berusaha keras untuk bisa kembali ke pelukan Han-seong. Namun karena masih sakit hati (ditambah mulai tertarik dengan sosok Eun-chan yang dianggap unik), pria itu menepis keras ajakan sang mantan kekasih.

Sama seperti dengan Han-kyeol, perkenalan Eun-chan dan Han Seong juga penuh kejutan. Setiap pagi, Eun-chan selalu mengantar susu dan mengajak bicara anjing kesayangan pria itu. Perilaku unik tersebut mengundang rasa ingin tahu Han-seong tentang gadis tomboy pengantar susunya.

Sementara itu setelah mendapat ultimatum dari sang nenek, mau tidak mau Han-kyeol harus menangani sebuah kedai kopi yang baru dibeli oleh keluarga mereka. Awalnya Han-kyeol menolak tugas itu namun akhirnya berubah pikiran karena ingin membuktikan kemampuan.

Demi menarik pelanggan wanita di kedai yang diberi nama Coffee Prince tersebut, Han-kyeol memutuskan untuk mempekerjakan karyawan yang semuanya berjenis kelamin laki-laki. Dasar nasib, Eun-chan yang sedang kesulitan keuangan akhirnya melamar pekerjaan disana.

Karena mengira Eun-chan laki-laki, maka Han-kyeol langsung menerima `pria` itu. Saat ini lah kita bisa menyaksikan banyak kekonyolan, saat Han-kyeol mulai merasakan getar-getar aneh saat berdekatan dengan Eun-chan. Sempat meragukan seksualitasnya sendiri, Han-kyeol bahkan sempat pergi ke psikiater untuk mengetahui apakah dirinya telah berubah menjadi homoseksual.

Demi menjaga harga dirinya, ia pun menghindari Eun-chan. Keruan saja, gadis itu kebingungan dengan perubahan sikap bosnya yang tiba-tiba. Namun pada akhirnya Han-kyeol tak bisa menahan lagi dan ia mencium sang bawahan seperti layaknya laki-laki mencium perempuan. Ia bahkan mengesampingkan harga dirinya dan tak peduli pandangan orang lain yang menganggapnya aneh.

Tidak bisa dipungkiri, serial garapan MBC ini merupakan salah satu melodrama Korea yang paling banyak dibicarakan di tahun 2007 meski pada kenyataannya Coffee Prince alias Keopi Peurinseu 1 Hojeom 'hanya' menduduki peringkat tertingginya di posisi kedua untuk urusan rating sepanjang pemutaran.

Uniknya, kasus serupa juga sempat dialami Goong alias Princess Hours setahun sebelumnya. Kebetulan, keduanya sama-sama dibintangi oleh Yoon Eun-hye yang aktingnya disebut mengalami kemajuan pesat. Bahkan untuk perannya kali ini, aktris yang mantan personil BabyVOX itu sampai nekat membabat rambut panjangnya.

Sama seperti serial Korea lainnya, tidak lengkap membicarakan Coffee Prince tanpa menyebut deretan aktor yang tampil. Sudah tentu, nama pertama yang diingat adalah Gong Yoo yang tampil dingin. Selain itu, tidak ketinggalan Lee Seon-gyoon dan Chae Jeong-ahn yang mampu memanaskan konflik yang terjadi.

Coffee Prince terasa makin lengkap dengan deretan lagu apik yang mewarnai serial berdurasi 17 episode itu, sebut saja mulai dari The Melody dengan Goodbye hingga Kopi Hanchan Ottae yang disuarakan oleh Humming Urban Stereo featuring Yojo.

Meski akhir cerita drama romantis ini sudah bisa diperkirakan, ditambah cerita yang sedikit bertele-tele di bagian akhir, namun bagi penggemar melodrama Korea khususnya yang ingin melihat sekuat apa chemistry antara dua pemeran utamanya, Coffee Prince pantang untuk dilewatkan.


PEMERAN COFFE PRINCE :
                                                                            

Yoon Eun Hye Sebagai Goo Eun Chan
Diperankan oleh Yoon Eun Hye. Saking tomboynya, orang sering salah mengira dirinya sebagai seorang laki-laki. Ia tipe perempuan pekerja keras karena harus menghidupi ibu dan adiknya, serta mau melakukan segala macam pekerjaan mulai dari menjadi seorang pelayan, pengantar makanan, susu, koran, dan lain-lain.

                                                               
Lee Sun Gyun Sebagai Choi Han Sung
Diperankan oleh Lee Sun Gyun. Sepupu Han-kyeol bernama Choi Han-seong, seorang produser musik yang cukup sukses, namun gagal dalam kisah asmara. Perempuan yang ia cintai Han Yoo-joo tiba-tiba pergi begitu saja. Kebetulan, perempuan itu pula yang selama 9 tahun secara diam-diam dicintai oleh Han-kyeol.


Lee Sun Gyun Sebagai Choi Han Sung
Diperankan oleh Lee Sun Gyun. Sepupu Han-kyeol bernama Choi Han-seong, seorang produser musik yang cukup sukses, namun gagal dalam kisah asmara. Perempuan yang ia cintai Han Yoo-joo tiba-tiba pergi begitu saja. Kebetulan, perempuan itu pula yang selama 9 tahun secara diam-diam dicintai oleh Han-kyeol.

Chae Jung Ahn Sebagai Han Yoo Joo
Diperankan oleh Chae Jung Ahn. Dua tahun setelah kejadian (menghilangnya Yoo-joo di kehidupan Han-seong), Yoo-joo mendadak kembali ke Seoul dan berusaha keras untuk bisa kembali ke pelukan Han-seong. Namun karena masih sakit hati (ditambah mulai tertarik dengan sosok Eun-chan yang dianggap Han-seong unik), Han-Seong menepis keras ajakan sang mantan kekasih (Yoo-joo)








hye korang...tentu korang da bce kn sinopsis cter nie...
cter nie bez taw..aku yg x pnh lyn cter korea pown aku ley lyn cter nie...
nie larh 1st cter korea yg aku layan...
mmg bez larh..pelakon2 pown nsem2 n comey2 jea..hihi..
sdp jea mata memandang...
korang try larh layan cter nie...

Sunday, June 26, 2011

kalau terlebih sayang kpd sidia


1. kamu menelefon si dia lebih dari si dia menelefon kamu
2. Segala perancangan untuk keluar semuanya kamu yang aturkan, tidak pernah sekalipun dia cuba mengajak kamu keluar. Bukan itu sahaja, si dia juga tidak pernah membayar apa-apa sepanjang kamu keluar bersama. hanya kamu sahaja yang keluarkan wang
3. Kamu sahaja yang sering memberikan si dia hadiah sedangkan si dia langsung tidak teringat untuk memberikan hadiah biarpun pada hari jadimu
4. Apa sahaja yang di mintaknya, kamu pasti akan sedaya upaya mengadakannya biarpun sesetengah daripada permintaannya itu di luar keupayaan kamu, namun demi cinta, kamu sanggup menebalkan muka meminjam wang dari teman-teman untuk mendapatkan apa yang diinginkannya
5. Setiap kali membawanya keluar, kamu sentiasa memastikan kamu membawannya ke tempat-tempat yang mahal dan mewah. tujuan kamu berbuat demikian kerana mahu dia sentiasa gembira dan seronok keluar bersama kamu. walaupun pada hakikatnya kamu bukanlah terlalu kaya untuk berbuat demikian
6. Begitu memanjakan si dia, biarpun sudah pasti si dia melakukan kesalahan dan cuba curang pada kamu, tetapi kami hanya bersikap tidak nampak kerana tidak mahu hubungan kamu dan dia terjejas.

Monday, June 20, 2011

isi hati laki bila da jemu n bosan

xsuma laki yg akn syg kita sampai ble2..ada stgh laki yg jenis cepat jemu dan bosan kalau dah lama cple,hari2 msj,kerap jumpa....btl x?
contohnya cam aku..aku ase larh kan die da mle jemu ngn aku..tp aku x taw btoi ke x firasat aku ni...
mzi mesty da bosan ngnpgai aku..yela kteowg ary2 mcj.stop pown tme tdow n mam jea..


dialog firasat ku..huhu

aku : abg syg ayg x?

die : mesty larh syg.law syg kte x tng larh kn 
       (hewm aku pown x taw syg die ow x,aku tng pown tpaksa je n xnk die jth kt tgn owg len)
aku : abg jemu x ary2 mcj ngn ayg?

die : x jemu pown.law abg jemu abg x mcj ayg larh..ishhh ayg ni.
        (jemu da kowt ary2 msg ko.da 4 taon mcj  bnde yg sme jea..mmg jemu arh.kunk x mcj ckp aku kua  
         ngn pmpn len lak.ko 2 bkn ley arap asyk nk tduh2 aku jea.bkn nk pcya aku pown...aku taw sgt da pgai  
         ko)
aku : abg nyesal x kenal ngn ayg?

die : ishhh nk nyesal pea nye..ckit pown x nyesal larh.agy bes ad larh
       (seyes nyesal kowt.awex dlu xd pown pgai cm ko 2...bran x tentu psal.mmg ok larh aku pngl ko singa   
        betina..huhu)                                                           
aku : bey xpe kea ary2 beby topap kan kt ayg?

die : ala npe tye ni...?xpe la.untk owg yg sabg syg gk kan..utk kita mcj jgak an tp jgn mcj laki len suda arh
       (abesh duet aku camni..asyk topap kt ko jea...ko mmg x ety topap sndry ke ha?????suma nk arap kn  
       aku.law kua pown duet aku yg ko gne..law 10 ingt xpe, ny rm100 2..byk kowt..law kita ptos mmg aku 
       minx ganty alek arh..ley blnje awek bwu..hihi.)

aku : sanggup kea abg nk idup ngn ayg?

die: mesty larh sanggup..xsbo nak idup dlm 1 uma taw 
      (huhhhh ingt aku nak sgt kea idp ngn ko..da x reti msak.nty nak bg aku mkan pa.law ada pmpn len mmg
       aku da tggl ko taw x.)                                                                                
                                                                                   
aku : abg...ayg nie cantik x?


 die : (diam seketika)
         cantik larh yang..xkan x cantik plak.law x cantik abg x mo eh
         (blh thn la..sdp gk mata memendang..tp gmok ckit la...huhu..law dpt yg lbh cun pown bgos.dpt body yg         
          tiptop kea kn...hahaha)

aku : abg..........


die : ayggg......
       da arh 2 abg da penat nk jwb soalan ayg yg mngarot2 nie taw..bosan pown ada..huhhhhhhhhhhhhh
       da jum tdow abg da ngntok nie.sowk nk kjea lg..
  
aku : (sedih) yela jum
 die : ok...
         i love u beby..muah..muah..jgn curang taw.ayg 2 bini abg..of hf..on mati ayg..


aku : i love u 2 abg..muah.muah..owky abg pown sme aw.jgn curang..of hp.on kte ptos....

(15 mnit kmdian die yg on alek)
alasan nye skt pwot.x ley tdow.belek2 hp.pas2 tdow blek.....
cam puki